Over mij

Kindercoach

Marian

van Hoek-van Damme

In 2017 ben ik begonnen als zelfstandig kindercoach met een praktijk aan huis. Na jarenlange werkervaring in het onderwijs kreeg ik de behoefte meer aandacht te hebben voor het individuele kind. 

De opleiding kinder-en opvoedcoaching bij Tea Adema sloot perfect aan bij de visie die ik heb op het begeleiden van kinderen: oplossingsgericht te werk gaan. Kijken wat er al wel lukt en van daaruit kleine stapjes vooruit zetten. Niet te lang stilstaan bij het verleden. Ik ben me verder gaan ontwikkelen met de opleiding systemisch/contextueel coachen van kinderen en hun ouders bij Tea Adema. Ook heb ik aanvullende trainingen gedaan over omgaan met boosheid, wat is faalangst en heb ik de 3 daagse training Mindset gevolgd bij het Platform Mindset.

Begin 2021 heb ik de training Teken je gesprek afgerond.  Een methodiek waarbij je door middel van tekeningen inzichtelijk maakt wanneer het elastiek strak staat en wat je zelf zou kunnen veranderen. Dit kan in veel gevallen verhelderend werken.

Kennis en vaardigheden

Wat kun je van mij

verwachten?

1

Heldere en duidelijke

communicatie

Een traject bestaat uit 4 tot 6 sessies, waarbij we halverwege een tussenevaluatie hebben om te bespreken of we op de goede weg zitten en door zullen gaan.

2

Erkenning van

het probleem

Het is belangrijk om serieus genomen te worden. Doordat het probleem er mag zijn, erkenning, geeft dat al vaak verlichting.

3

Afwisselende

werkvormen

Tijdens het traject maak ik gebruik van afwisselende werkvormen, passend bij de leeftijd en situatie van het kind. Lees hier meer over de verschillende werkvormen die ik gebruik.

4

Werken in een

ontspannen sfeer

In de gezellige praktijkruimte creëren we samen een ontspannen sfeer. Mede hierdoor komen kinderen en jongeren graag terug.

5

Geruime kennis

en ervaring

Mijn onderwijservaring met verschillende leeftijdsgroepen, mijn levenswijsheid en mijn kennis over de ontwikkeling van kinderen,  bieden samen een koffer vol gereedschap om in te zetten.

6

Concrete handvaten

voor het kind

Praktisch is een woord wat goed bij mij past en wat ik graag mee geef tijdens de begeleiding. Tips om te gebruiken in elke specifieke situatie.

Contactinformatie

Stuur een berichtje

Heb je vragen of wil je een afspraak inplannen? Dan kun je altijd contact met mij opnemen.​

Locatie

Margaretha Roosenboomlaan 91
7545RX Enschede

Telefoonnummer

06 17 12 43 12

E-mailadres

kindercoachingelastiek@ziggo.nl

Bedrijfsgegevens

KVK-nummer: 69465010
BTW-nummer: NL057207781B01

© 2023 Kindercoaching 't Elastiek • Alle rechten voorbehouden • Privacyverklaring • Realisatie door Artworqs